ДП НДІ «Система» здійснює добровільну сертифікацію продукції в державній системі сертифікації.
Галузь діяльності:
- іграшки;
- велосипеди, дитячі коляски та складові частини до них;
- продукція легкої промисловості;
- продукція харчової промисловості.
Порядок проведення сертифікації продукції у загальному випадку передбачає:
- подання заявки на проведення робіт з сертифікації продукції (зразок у приєднаному файлі);
- аналіз наданої документації;
- укладання договору на проведення робіт щодо сертифікації продукції;
- розгляд та прийняття рішення за заявкою із зазначенням схеми (моделі) сертифікації;
- організацію та проведення робіт зі сертифікації продукції;
- аналіз одержаних результатів та прийняття рішення про можливість (неможливість) видачі сертифіката відповідності;
- оформлення сертифіката відповідності, його реєстрація в Реєстрі державної системи сертифікації.
Законодавство у сфері сертифікації
У сфері сертифікації чинні наступні законодавчі і нормативні документи:
- Наказ державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 01.02.05 р. за № 28 «Про затвердження Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні» зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04.05 05 р. за № 466/10746 (зі змінами).
- Закон України "Про захист прав споживачів" від 12.05.1991р. № 1023-ХІІ;
- Декрет КМ України “Про стандартизацію і сертифікацію № 46-93 від 10.05.1993;
- Закон України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини" №771/97-ВР;
- Закон України "Про загальну безпечність нехарчової продукції" від 02.12.2010 р. № 2736-VI;
- ДСТУ 3410-96 Державна система сертифікації. Основні положення;
- ДСТУ 3413-96 Державна система сертифікації. Порядок проведення сертифікації продукції;
- ДСТУ 3415-96 Державна система сертифікації. Реєстр Системи;
- ДСТУ 3498-2004 Державна система сертифікації. Бланки документів. Форма та опис;
- ДСТУ 3957-2000 Державна система сертифікації. Порядок обстеження виробництва під час проведення сертифікації продукції;
- ДСТУ 4161-2003 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги;
- ДСТУ ІSO/IEC 17025-2001 Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій.