Міжнародна науково-технічна конференція Cистеми - 2013 «Термографія і термометрія Метрологічне забезпечення вимірювань та випробувань»

ДП НДІ «Система»

ДП НДІ «Система» в спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» ТА Лодзьким технічним університетом (Польща) проводила Міжнародну науково-технічну конференцію «Системи 2013 - Термографія і термометрія, Метрологічне забезпечення вимірювань та випробувань». Реалізувати це дозволила тісна співпраця між університетами і науковими підприємствами України та Польщі, а результатом стало поєднання метрологічних конференцій Лодзької політехніки, Національного університету «Львівська політехніка» та Науково-дослідного інституту метрології вимірювальних та управляючих систем.

У стародавньому Львові зібралися науковці з 11 країн світу  - України, Польщі, Бельгії, Італії, Греції, Росії, Узбекистану, Німеччини, Франції, Канада, Японія. Під час конференції була проведена дискусія щодо майбутнього наукового розвитку різних видів вимірювань, зокрема термометрії і термографії, та їх метрологічного забезпечення.

Метою конференції стала інтеграція наукової думки України до європейського наукового простору в напрямках забезпечення єдності вимірювань та випробувань, узгодження метрологічної системи України з міжнародними метрологічними вимогами, впровадження наукових та практичних розробок з термографії і термометрії, а також інших видів вимірювань в різні галузі промисловості та медицину. Доповіді конференції охоплювали широке коло тем, таких як :

1. Науково-технічні аспекти термографії та термометрії.

2. Метрологічне забезпечення вимірювань та випробувань.

3. Комп’ютерні та інформаційні технології в метрології.

4. Системи управління якістю та екологічного управління. Оцінювання відповідності.

Зустріч відбувалася в Актовій залі «Львівської політехніки», увінчаній шедевром мистецтва - циклом картин "Тріумф прогресу" Яна Матейка. Спілкування міжнародної технічної еліти в такій атмосфері започаткувало багато нових цікавих ідей, збагатило кожного із нас новим знанням, додало наснаги для успішної діяльності на користь загального наукового та технічного поступу.

Результати роботи конференції дозволяють розширити науковий інформаційний обмін між провідними спеціалістами Європи в галузі метрології, сформувати тематики спільних наукових досліджень та міжнародних проектів, а також залучити талановиту молодь до науково-дослідницької роботи.