Робота з державних контрольних випробувань на провідній фірмі — Rosemount Tank Radar АВ

ДП НДІ «Система»

Фахівці ДП НДІ «Система» проводили роботи з державних контрольних випробувань на провідній фірмі — виробнику радарних рівнемірів Rosemount Tank Radar АВ, Ґетеборг, Швеція.

Фірма спеціалізується на розробленні та виробництві комплексів технічних засобів для вимірювання рівня рідин, скрапленого газу та меж розподілу рідин, визначення об’єму та маси рідин і скрапленого газу в резервуарних парках, танкерах та інших місткостях, які використовуються в різних галузях промисловості, зокрема, на нафтопереробних заводах України.

Метою відрядження фахівців було проведення робіт з державних контрольних випробувань комплексу технічних засобів системи Rosemount Tank RadarTRL/2 для контролю відповідності обов’язковим вимогам нормативних документів і затвердженому типу.

Комплекси технічних та програмних засобів системи Rosemount Tank Radar TRL/2 призначені для:

  • вимірювання висоти рівня, температури та гідростатичного тиску рідини та скрапленого газу (далі за текстом – рідини), у тому числі в резервуарах танкерів, а також надлишкового тиску і температури пароповітряного та газового середовища над рівнем рідин (далі за текстом – газове середовище);
  • видавання аварійних сигналів під час відхилення рівня, температури та надлишкового тиску рідин та газового середовища від встановлених значень;
  • обчислення об’єму, густини та маси рідини;
  • передавання до персонального комп’ютера даних щодо результатів вимірювань та обчислень значень фізичних величин.

Комплекси Rosemount Tank Radar TRL/2 застосовуються для контролю технологічних процесів обліку рідини і газового середовища, зокрема комерційного, в резервуарах і танкерах, у різних галузях.
До складу комплексів Rosemount Tank Radar TRL/2, що визначається замовленням, входять рівнеміри радарні REX та Radar PRO різних модифікацій, перетворювачі гідростатичного тиску рідин та надлишкового тиску газового середовища, термоперетворювачі опору; сигналізатори рівня, датчики рівня підтоварної води, допоміжні модулі, персональний комп’ютер. Радарні рівнеміри комплектуються різноманітними антенами, зображеними на малюнку.
Границі допустимої похибки вимірювальних каналів рівня з рівнеміром радарним серії RЕХ RTG 3900 у діапазоні від 0,8 м до 30 м не перевищують D = ± 0,8 мм, що підтвердили результати проведених випробувань.

Приєднані файлиРозмір
Microsoft Office document icon prosayt.doc1.49 MB