Метрологічна діяльність |
||
Навчання |
||
1 |
Метрологічна експертиза технічної документації |
36 годин |
2 |
Повірка та калібрування ЗВТ (за видами та підвидами вимірювань) |
36 годин |
3 |
Метрологічне забезпечення виробництва |
36 годин |
4 |
Метрологічне забезпечення вимірювальних та управляючих систем |
36 годин |
5 |
Оцінка відповідності вимірювальних систем вимогам законодавчого регулювання |
36 годин |
6 |
Метрологічне забезпечення вимірювання факторів виробничого середовища:
|
36 годин
|
7 |
Підготовка повірників та калібрувальників засобів вимірювань за видами вимірювань |
36 годин |
8 |
Підвищення кваліфікації повірників та калібрувальників засобів вимірювань |
36 годин |
9 |
Підготовка метрологів і відповідальних за забезпечення єдності вимірювань на підприємстві |
36 годин |
10 |
Метрологія вимірювальних систем |
36 годин |
11 |
Підготовка кандидатів у аудитори з акредитації лабораторії на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025 |
36 годин |
12 |
Внутрішній аудит та методи забезпечення якості в лабораторіях згідно з ДСТУ ISO/IEC 17025 |
36 годин |
13 |
Розроблення систем управління в лабораторіях та підготовка лабораторій до акредитації згідно з ДСТУ ISO/IEC 17025 |
36 годин |
Семінари |
||
1 |
Метрологічне забезпечення екологічних досліджень |
2 дні |
2 |
Непевність фізико-хімічних вимірювань та методи її оцінювання |
2 дні |
3 |
Тепловзійні дослідження:
|
2 дні |
4 |
Оцінка стану вимірювань на підприємстві |
2 дні |
5 |
Засоби вимірювальної техніки медичного призначення. Вимоги до забезпечення єдності вимірювань | 2 дні |
6 |
Розробка методик випробувань та калібрувань |
2 дні |
Оцінка відповідності |
||
Навчання |
||
1 |
Оцінка відповідності продукції за технічними регламентами (розглядаються вимоги відповідних технічних регламентів) |
36 годин |
2 |
Організація та підготовка до проведення оцінки відповідності засобів вимірювальної техніки |
36 годин |
3 |
Підготовка кандидатів у аудитори з оцінки відповідності продукції за технічними регламентами щодо:
|
36 годин |
4 | Підвищення кваліфікації аудиторів з оцінки відповідності продукції за відповідними технічними регламентами | 36 годин |
Семінари |
||
1 |
Оцінка відповідності продукції за технічними регламентами за видами продукції |
2 дні |
2 |
Модульний підхід оцінки відповідності продукції та основні правила декларування |
2 дні |
3 |
Орган оцінки відповідності в умовах наближення законодавства України до стандартів ЄС (ДСТУ ISO 17065) |
2 дні |
4 |
Оцінювання відповідності.Вимоги щодо діяльності різних типів органів, що здійснюють інспектування згідно з ISO/IEC 17020 |
2 дні |
Сертифікація |
||
Навчання |
||
1 |
Угода про прийняття єдиних технічних приписів для колісних транспортних засобів, предметів обладнання та частин , які можуть бути встановлені та/або використані на колісних транспортних засобах, і про умову взаємного визнання офіційних затверджень, виданих на основі цих приписів 1958р. з поправками 1995р. |
36 годин |
2 |
Порядок затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання ( Наказ МІУ від 17.08.2012р. за № 521 зі змінами та доповненнями.) |
36 годин |
3 |
ДСТУ 3649:2010 « Колісні транспортні засоби. Вимоги щодо безпечності технічного стану та методи контролювання» |
36 годин |
4 |
Правила ЄЕК ООН, Директиви та регламенти ЄС |
36 годин |
5 |
Правила ЕЄС ООН №48-03, ЕЄС ООН №53-01, ЕЄС ООН №74-01 |
36 годин |
Стандартизація |
||
Навчання |
||
1 |
Розроблення методик калібрування та випробувань згідно міжнародних вимог |
36 годин |
2 |
Нормативно-правове забезпечення метрологічних служб |
3 дні |
3 |
База даних засобів вимірювальної техніки на підприємстві |
2 дні |
4 |
Створення сучасного інформаційний фонду нормативних документів підприємства |
2 дні |
5 |
Комплекс основоположних національних стандартів. Правила і методи прийняття та застосування міжнародних і регіональних документів |
3 дні |
Системи управління якістю |
||
Навчання |
||
1 |
Системи управління якістю за вимогами ДСТУ ISO 9001:2015. (ISO 9001:2015) Вимоги. |
36 годин |
2 |
Системи управління якістю за вимогами ISO 9001:2015 для вищих навчальних закладів |
36 годин |
3 |
Системи управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2007 |
36 годин |
4 |
Системи екологічного управління за вимогами ISO 14001:2015 |
36 годин |
5 |
Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно вимог схеми сертифікації FSSC 22000 |
36 годин |
6 |
Вироби медичні. Системи управління якістю. Вимоги щодо регулювання відповідно до вимог ДСТУ ISO 13485:2005 |
36 годин |
7 |
Системи енергетичного менеджменту відповідно до вимог ДСТУ ISO 50001:2014 |
36 годин |
8 |
Підготовка (перепідготовка) внутрішніх аудиторів згідно вимог стандартів:
|
36 годин |
9 |
Системи екологічного управління за вимогами ДСТУ ISO 14001:2015 |
36 годин |
10 |
Стандарт OHSAS 18001:2010 та Інтегровані системи управління |
36 годин |
11 |
Сучасні європейські підходи в сфері екологічного управління на базі стандарту ISO 14001:2015 |
36 годин |
Семінари |
||
1 |
Практичні підходи до впровадження ISO 9001:2015 |
1-2 дні |
2 |
Практичні підходи до впровадження ISO 14001:2015 |
1-2 дні |
3 |
Бережливе виробництво. Методологія Lean Manufacturing |
1-2 дні |
4 |
Методологія Шість Сигма — Six Sigma |
1-2 дні |
5 |
Методологія FMEA Аналіз видів та наслідків потенційних відмов |
1-2 дні |
6 |
Методи APQP Перспективне планування якості продукції |
1-2 дні |
7 |
Стандарт ISO 10002. Звернення зі скаргами споживачів |
1-2 дні |
8 |
Статистичне управління процесами |
1-2 дні |
9 |
Окремі статистичні методи контролю якості |
1-2 дні |
10 |
Вимоги GMP для виробників харчової продукції та комбікормів | 1-2 дні |
11 |
Радіологічні та мікробіологічнідослідження харчових продуктів | 1-2 дні |
12 |
Санітарно-гігієнічні вимоги до підприємств харчової промисловості за галузями | 1-2 дні |
13 |
Визначення токсичних елементів у харчових продуктах | 1-2 дні |
14 |
Застосування високоефективної рідинної хроматографії під час випробування харчових продуктів | 1-2 дні |
15 |
Випробування косметики та піномийних засобів. Мікробіологічні дослідження косметичних та піномийних засобів | 1-2 дні |
16 |
Санітарно-гігієнічних вимог до підприємств харчової промисловості за галузями | 1-2 дні |
17 |
Випробування тари та упаковки,що контактує з харчовими продуктами | 1-2 дні |